De Van Goghjes van Panta Rhei groep 5 en 6

Kinderen van het Mozaïek schilderen in de stijl van De Stijl

Colour kids

 

 

Zonnebloemen met van Gogh schildertoets , kinderen van het Mozaiek

 

GOOGLE EARTH PROJECTgoogle-earth-project-levant

Wie kent niet de voorpret van het bestuderen van de kaart/google earth bij het voorbereiden van de vakantie? Je kunt een gebied bekijken op natuurschoon, water in de nabijheid, drukke wegen enz.

 

Voor kinderen is de verrassing nog zoveel groter als ze steeds meer in staat zijn deze 2Dbeelden en plattegronden te” lezen” en interpreteren, er hun eigen beleving in terug te vinden

Onder leiding van Gonny Geurts, een plaatselijke kunstenares, hebben alle tweedejaars leerlingen de afgelopen tijd gewerkt aan kunstwerken die gebaseerd zijn op afbeeldingen die met Google Earth gemaakt zijn. Niet zo maar plaatjes, maar afbeeldingen van betekenisvolle plekken op aarde. Veel leerlingen kozen voor een vakantieplekcollage-2HA-google-earth-pr

 

 

google-opdracht-kleigoogle-8

MIJN PLEK IN FLEVOLAND DSCI0548 8 en 9 februari 2014 zijn in De Verbeelding, Zeewolde de resultaten te zien van een kunstproject met de leerlingen van de 2e klas Levant en Orient in Zeewolde. Mijn plek in Flevoland. Kunstproject Google Earth Ergens in de ruimte is een satelliet. Die ons “ziet”, dat wil zeggen: onze plekken kan traceren.  In de inspiratieles hebben de leerlingen het werk van Gonny Geurts gezien. Deze schilderijen geven een beeld geven van hoe  de kunstenares de Google earth beelden inkleurt met haar eigen verhalen en herinneringen.

Een nieuw vrijetijdshart voor Zeewolde? Ze hebben 18 maquettes gemaakt die samen het nieuwe vrijetijdshart vormen. Aan alles is gedacht: strand, uitgaan, boerderijdieren, waterglijbaan en zwembad, levend schaakbord, gigagrote schietschijf, sportvelden en chillplekken.  Er is gezaagd, geplakt, gesoldeerd, geschilderd en geschoven, net zolang tot dit resultaat er was. Applaus!

 

 

Xtreme home (= Zeewolde) Make Over met groep 7 van “In de lichtkring”

 

Xtreme natuur Make over; de Marker wadden langs deHoutribdijk

Xtreme natuur Make over; de Marker wadden langs deHoutribdijk

 

 

 

google earth lichtkring groep 7 1groep 7 makt vanuit google earth een nieuw Zeewolde