De week van de verbeelding is een digitaal project van de KVF, kunstenaarsvereniging Flevoland. Iedere dag is er een verhaal te lezen op de website www.flevokunst.nl, geschreven rond een thema. Kunstenaars reageren hierop in woord en beeld.verfhanden workshop

18-11-2013 De dag van de arbeid, Hein Walter De nar, dat is de spil. Vroeger in de hofhouding, zoals Velasquez hem schilderde, was hij de katalysator, maar ook degene die alles wist. Kijk deze nar maar eens aan! Tegenwoordig kan de dorpsgek deze functie hebben, of de sjamaan, of de kunstenaar.. een belangrijke functie   persephones-kind-60x60-acry 19-11-2013 De dag van de liefde, Francis Kastermans Daarbij passen twee slapertjes onder een grote krullenbol deze

20-11-2013  De dag van het lichaam, Loes Aartsen   Na “De arbeid” en “De liefde” vandaag “Het lichaam” in de week van de verbeelding. Het lichaam; een plek om in te wonen. Om aan de wereld te tonen hoe ik me voel; boos, bang of blij. Want mijn lichaam voegt zich niet naar mij. Ik zal me voegen.

Pieta, 100x120,olieverf op doek

Pieta, 100×120,olieverf op doek

artificial-leaves-55x75-gem

21-11-2013 De dag van de vrijheid, Wim TimmerVandaag “De vrijheid”. Ik ken de vrijheid via mijn grenzen. Die kun je verleggen als je de wereld wilt veroveren. En naar je toe halen als je een klein wereldje wilt. Ik trek mijn grenzen maar even wat dichter om me heen.Loods-32-Lelystad

22-11-21013 De dag van het verdriet,  AnkhA  Bukara In de week van de verbeelding vandaag het verdriet. Wat zijn er veel vormen van verdriet en veel manieren om er mee om te gaan…

dezew werled

Deze wereld, 35×85, acryl en Oostindische inkt op doek

uittocht

23-11-2013  De dag van het gezelschap, Ab van Luin Over ik en wij, het gemeenschapsdenken, “wat mensen, vastgelegd in hun oudste hersenen, met elkaar delen”.

24-11-2013 De dag van de geest, Maria van Daalen

“met dat doelloze van vogels die er van lijken te houden in regen en wind te blijven rondhangen boven het land” Rutger Kopland dichtregels 80x110 gem.techn.-doek gonny geurts